Sabtu, 10 Disember 2011

Pendedahan Kelantan : Jalan Hamzah,"Kubur Lesap,Perhentian Bas Hilang"

GAH-NYA NAMA JALAN HAMZAH.Dahulunya,adalah sebuah Pasar Basah yang lebih bersifat Pasar Borong dimana golongan petani memasar dan menjual terus pelbagai hasil tanaman kepada pemborong sebelum ianya ditempatkan di Pasar Borong khas,sebelum ke Jalan Wakaf Che Yeh.Dalam masa yang sama juga,Jalan Hamzah adalah pusat terbangnya kupu-kupu malam dan pusat menjual tubuh badan.Selain rakyat Siam,Budak dan Remaja tempatan,adalah salah sekor kupu-kupu tersebut.Siapa pelanggan adalah golongan peniaga dan segelintir rakyat Kelantan yang rendah tahap imannya.Tidak mungkin bagi Nik Ajis kerana dia adalah seorang ulamak yang tinggi tahap keimanan.

Sebelum terbinanya KB Mall sekarang,itulah Tapak Pasar Borong berkenaan yang dibelakangnya terdapat sebuah Perhentian Bas yang lebih dikenali sebagai Perhentian Bas Jalan Hamzah  tempat berkumpulnya anak-anak muda Kelantan untuk menaiki bas dan berhijrah ke bandar untuk mencari kehidupan dengan merantau dan bekerja,serta terpaksa merempat mencari kehidupan di perantauan,memandangkan sampai kini Kerajaan Kelantan Gagal Menyediakan Kerja Pada Golongan Tersebut.

Dan disebelahnya juga,terdapat SEBUAH PERKUBURAN ISLAM yang menempatkan Janazah Muslim disemadikan,yang segelintirnya adalah terdiri daripada masyarakat kampung sekitar.

Untuk pengetahuan pembaca juga,disisi bangunan tersebut hampir 100 meter terdapatnya sebuah Perkuburan Kristian yang sehingga kini masih digunakan oleh penganut Agama tersebut sebagai tempat persemadian penganut agama mereka.

Sempena musim cuti sekolah dan pemberian bonus oleh Kerajaan yang bakal menjelma,serta mungkin ada kenduri-kendara dan jemputan di Kelantan,Demo jangan terkejut jika anda sampai ke Kelantan PERHENTIAN BAS DAN PERKUBURAN ISLAM tersebut udah tiada lagi.Dimana kubur dan perhentian bas itu pergi..???.Jawapannya adalah semuanya berada dibawah bangunan yang kini megah terdiri indah kerana kerakusan Kerajaan Negeri menjual tanah tersebut kepada pihak berkenaan.Nak kata bagi free TAK MUNGKIN SAMA SEKALI.Dimana wang tersebut diagihkan hanya Allah Taala dan Nik Ajis yang menetap dirumah buruk kampong Pulau Melaka saja yang tahu.EmJay dan rakyat kelantan lain tak tau sama sekali.Mungkin buat surau kot dengan pitis tersebut.

Salah satu tabiat dan segelintir orang luar dikalangan Pas totok adalah mereka enggan dan tak bulis terima pendedahan begini.Bagi mereka,Kelantan adalah baik dan indah-indah belaka.Dibawah ini adalah beberapa keping gambar dan penerangannya sekali. 

Demo Nampak Tak Bangunan KB Mall Tuh.Dibawah Bangunan Tersebut Asalnya Adalah 
Pasar Borong Basah Jalan Hamzah Yang Merupakan Pusat Jualan Hasil Pertanian
Dikalangan Petani Kelantan.
Begitu Juga Dengan Perhentian Bas Yang Menghubungkan Perkhidmatan Bas Dengan Negeri Lain Dalam Semenanjung.DAN Disebelahnya Terdapatnya Sebuah Perkuburan Melayu Islam.

Pemandangan Hadapan Perhentian Bas Jalan Hamzah

 Awal Ramadhan Dan Selepas SyawaL Beginilah Peranan Mak Bapak.
Beli Tiket Bas Untuk Anak-Anak Mereka Pulang Balik Kerja Di Kota.
Meriah Broo.Ulat-Ulat Tiket Pun Berlambak Time Nih.


Ini Gambar Kubur Kristian Yang Hampir Dengan Lokasi Tersebut.
Sampai Sekarang Ia Masih Boleh Digunakan Lagi.


Insyaallah Minggu Depan,Andaikata Demo Sampai Ke Kalantan,Jangan Terkejut Kerana Perhentian Bas Dan Tanah Perkuburan Islam Udah Tiada Lagi.Andaikata Demo Angkat Pakai Kren Bangunan Indah Tersebut,Maka Terjawablah DISITULAH Tempatnya Perhentian Bas Jalan Hamzah Dan Tanah Perkuburan Islam Tersebut.Kerana untuk mendapatkan keuntungan yang singkat,tanah kubur dan tanah wakaf pun Kerajaan Rejim Nik Ajis jual.Begitu kah cara pentadbiran islam bila ramai rakyat yang menitiskan airmata.Difahamkan juga,Tanah Kubur Kampung Kubur Kuda juga alami nasib yang sama.Pendedahan seterusnya akan menyusul.
Dahulunya Kubur Islam,Tetapi Kini DERETAN Tempat Letak KeretaUntuk pengetahuan Nik Ajis dan sekutu serta seluruh pembaca,kegiatan kupu-kupu malam tidak terhenti disitu bila tertimbusnya Pasar Jalan Hamzah.Shopping Complex dah Besar,MAKA bertambahlah lagi bilangan kupu-kupu tersebut berkeliaran.Tak percaya,MAIK kerja dan jalankan siasatan Malam Jumaat.

Layak Ker Nak PanggiL Serambi Makkah Yang Bebas Dari Sebarang Maksiat Dan Dosa.Jangan Tuding Jari Pada Negeri Ameno Yang Lain.Negeri Kita Banyak Yang Huru-Hara.

TAKKKBBBIIIIIRRRR...!!!.

Pendedahan Kelantan - Jln Hamzah : "Kubur Lesap,Perhentian Bas Hilang"..

7 ulasan:

 1. Balasan
  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
   Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


   Padam
 2. ni gapo ambo punya blog x dop ni. link blog ambo deh. che'gu punya blog x masuk ni, ni yg nk marah ni. hahaha...

  http://info4thetruth.blogspot.com/

  BalasPadam
 3. ptut la statistik anak luar nikah dan hiv trtinggi di negeri ni


  (adilakhademi)

  BalasPadam
 4. Sedihnya bila tanah perkuburan ISLAM kita diperlakukan seperti itu..kalau didirikan masjid Alhamdulillah tapi ni didirikan Mall..kenapa xdipindahkan sahaja tanah perkuburan kristian yg ada..

  BalasPadam
 5. mok ambo ada buleh gerai makan di dalam stesen bas nii. bilo KB malla buko.. tandok abvih. abih samah srial nok wak beli ikan kering buruk palo.. Nok nego dlm kb mall jawabnya tunggu nik ajis janvggut tubik kut telingolah.... tokleh ko buwi peluang ko org melayu islam nego kawasan tuuu. nii duk peliharo ko cino kafir kaut untung.. serik doh weh.. selagi ada pas di kelantan selagi itulah melayu dan Islam tak membangun

  BalasPadam
 6. bodo2 punyo ore komen

  BalasPadam