Rabu, 24 November 2010

Nik AjiS Lebih Banyak Bermuko-MuKoR Di Depan Kito..!!!

Kalau Diperhatikan Dan Dihalusi,Antara Salah Seorang Daripada Pemimpin Di Negara Ini Yang Cukup Cenderung Dan Tanpa Segan Silu Menipu Atas Nama Nabi Muhammad S.A.W Adalah Nik Abdul Aziz Nik Mat,Menteri Besar Kelantan Yang Juga MB Ambo,Merangkap Mursyidul Am PAS.Sudah Terlalu Acap Kali,Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat Mencipta Polemik Dan Cuba Menarik Perhatian Dengan Kaedah Yang Boleh Menyebabkan Iman Golongan Mubtadi Atau Awam,Tergelincir.

Anehnya,Tiada Sesiapa Pun Yang Berani Menegurnya,Walaupun Dikalangan Ustaz Dan Puaknya Sendiri.Harapkan Serban Jer Besar,Tapi Otak Udang..!!!,Yang Sentiasa Bersifat "Ana Paham,Ana Paham Dan Insyaallah Dalam Menabur Pelbagai Berjanji".Mungkin Juga Kerana Itulah,Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat,Kadang-Kadang Melampau Dalam Menyampaikan Mesej Politiknya.

PERCAYA TAK KALAU AMBO KATA,SAUDARA NIK AZIZ BIN NIK MAT NIH ANTARA PELAKON LELAKI TERHEBAT,KENAPA? 

DI GALAS SIHAT,DAN DI MEKAH SAKIT,BAKPOR??

TERIMA KASIH JUA KEPADA MINAQ JINGGO YANG BERTUNGKUS LUMUS MENDAPATKAN GAMBAR UNTUK TATAPAN PEMBACA HARI INI SEPANJANG PENAMAAN DAN PENGUNDIAN GALAS 2010

SIHAT KAN...,Cuba Tengok BetoL-BetoL...
MACAM BIASALAH KALAU DALAM SETIAP CERAMAH SAMADA DI KAWASAN PILIHANRAYA DAN MASJID,TAK MENGUTUK DAN MEMAKI HAMUN,
BUKAN NIK AZIZ NIK MAT NAMANYA
DULU HARAM,DAN SEKARANG HALAL
SIAPA YANG TAK KENAL MB AMBO SEBAGAI RAJA PENGHALAL CARA SERTA PEMEGANG LIST KE SYURGA DAN NERAKA.
PERJUANGAN PAS SEMAKIN TERSASAR 
BILA BERSAMA DAP SI KAFIR HARBI NIH
CANTIK JUGAK SENYUMANNYA BILA DIPUJA DAN DI PUJI OLEH
DAP NIH,ADA MAKSUD LAIN TUH,TOK GURU WEHH..,HIPOKRIK SENGOKTI LAH
STYLO JUGOP MB AMBO NIH,MACAM JAMES BOND PUN ADA.
SEMAKIN TUA,SEMAKIN MENJADI.MUNGKIN INGAT DIZAMAN MUDA BAKALI
Hehehehehehe...
 CUBA TENGOK NIH,SIAP BANGUN DAN BERDIRI LAGI APABILA BERSAMA WAKIL CALON DALAM MEMBERI SIJIL PALSU YANG DIKATAKAN GERAN TANAH.NASIB BAIK JUGA,ASLI SEKARANG SUDAH MAKIN CERDIK DAN KENAL HURUF DAN HATI-HATI BILA TOK GURU NAK MENIPU MEREKA LAGI.

BUKAN SETAKAT TU SAHAJA,CUBA TENGOK BETOL-BETOL GAMBAR DIBAWAH YANG IANYA BENAR-BENAR BERLAKU DI GALAS.KONONNYA NAK MENGISLAMKAN ASLI DENGAN MEMBERI ZAKAT,TETAPI APAKAN DAYA,TEKNIK LAPUK SEMULAJADI DI KELANTAN SELAMA 20 TAHUN MENTADBIR,RAKYAT SUDAH TAHU.APA TUH,KALAU BUKAN RASUAH..!!!
KALAULAH BETOL KATA-KATA TOK GURU BAHAWA IANYA
ZAKAT DAN PEMBERIAN KEPADA SAUDARA BARU,DAN TAKKAN HARGA KECUCIAN ISLAM HANYA EMPAT KEPING NOTE RM50..???

DI GALAS JUGAK,BUKU BERTEMU RUAS BILA NIK AZIZ NIK MAT
MENOLAK DEBAT USTAZ MOHD NOOR IDRIS(DALAM PERGADUHAN KECIL)BERHUBUNG PENUBUHAN NEGARA ISLAM DAN KEWAJARAN BERKONGSI KUASA DENGAN DAPig,YANG DULUNYA DIMAKI DAN DI HAMUN.
KENAPA NIK AZIZ MENOLAK.???

Tetapi Sabar Tuan-Puan,Ceritanya Tak Habis Disini Sahaja.Selepas Pengundian Di Galas Alhamdulillah Musim Haji Tiba Jua.Dan Sepanjang Mengerjakan Ibadah Haji Di Kota Mekah,Ianya Berubah Begini Pula....Bukan Lakonan Ker Kalau Begini..???


Apapun Pakat-Pakat Fikirlah.Sudah Cukup Kita Rakyat Kelantan Berada Di Bawah 20 Tahun Pentadbiran PAS Sekarang.Kebajikan Dan Keutamaan Rakyat Langsung DiAbaikan.Cuba Tengoklah Contohnya Masalah Air.Sekian lamanya Memerintah,Terbaru Mengatakan Kepada Kita Rakyat 17 Tahun Lagi Kita Memperolehi Bekalan Air Bersih.Cuba Ambik Kalkulator Kita Pakat Kira.20 Tahun Sudah Tadbir Di Campur 17 Tahun Dengan Janji Terbaru.Bermaknanya Sudah Dan Akan 37 Tahun Pas Terus Menipu Mentah-Mentah Kita Rakyat Yang Banyak Menampakkan Kepimpinan Ulamak Dengan Cara Pemakaian Dan Serban,Jubah Dan Semutar Lilit,Tetapi Ianya Hampeh Dan Kosong Belako.
SELAMAT BEREHAT DAN MOGA-MOGA,INSYAALLAH TOK GURU AKAN DAPAT HAJI YANG MABRUR WALAUPUN TAHUN SUDAH SUSAHNYA NAK KE SANA BILA BANYAK KRITIKAN TIMBUL DIKALANGAN OSTAD PAS KELANTAN SENDIRI,BERHUBUNG DENGAN RASUAH DAN PEMBERIAN YANG TETAP ADA BEZANYA MENGIKUT PANDANGAN FALAK ILMU TOK GURU.APAPUN SELAMAT BEREHAT DI BILIK YANG MEWAH DAN INDAH

TaaakKBiiRR...!!!


5 ulasan:

 1. Ganas lu broooo

  Tumpang sekaki... ok !

  BalasPadam
 2. Org tua sorang ni memang kaki spin. Sebab tu lah anak buah dia semua pandai konar baring.. hahaha

  BalasPadam
 3. Parti Ajaran Sesat!!! biasalah. tang dia semuanya halal.. fatwa nenek dia buat kot

  BalasPadam
 4. tapi pelek jugak.senario sekarang penyokong tegarnya dari luar yang banyak menjadi peminum setia air seliparnya.kononnya bersifat kepimpinan ulamak,tetapi 22 tahun tadbir urus kelantan,ianya penuh dengan pura2 dan kepalsuan yang bertopengkan jubah,serban dan semutar lilit.nampak baik...tapi...hancussssssss...!!!

  BalasPadam
 5. PARTI ISLAM..PARTI DIDEPAN ISLAM DIBELAKANG..BERMAKNA PARTI LEBIH BESAR DARI ISLAM ATAU ISLAM MESTI IKUT PARTI...INI LAH PUNCA JADI HARU HIJAU NIH...SEBENARNYA TIDAK ADA PARTI/UNDI DALAM ISLAM..LIHAT SAJA DI MEKAH/SAUDI..MANA ADA PARTI/UNDI...SEMUA NI SISTEM YAHUDI NASRANI...KAH KAH KAHHH.

  BalasPadam