Isnin, 21 Februari 2011

BUKTI : Habis Tanah Kita Di Kelate Di JuaL Pada ToukeY..CelakO 3 KaLi.

Kota Bharu - Memang benar seperti dikata, Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hanya tahu tandatangan dokumen. Kena tipu atas batang hidung pun tak tahu apa.

Terbaru al-Mursyidul Am Pas ini kena tipu dengan dua hamba Allah, Rahmat Ibrahim dan Amnah Ibrahim dalam kes ladang rakyat. Dua hamba Allah ini, abang dengan kakak atau adik dengan abang ini, dapat tanah seluas 2,963 ekar di Mukim Kandek, Dabong atas syarikat Ladang Ternakan Maju Sdn. Bhd. (LTM) pada 23 Mac 2006.

Tanah ini untuk fasa kedua Ladang Rakyat yang kononnya untuk bantu 4,500 orang miskin. (lihat salinan Harakah). Sebenarnya bukan bantu orang miskin tapi nak bantu dua tiga ekor pemimpin Pas dan taukeh Cina.

Rupa-rupanya dua beradik ini hanya proksi, mereka telah menjual kesemua saham dalam LTM kepada Leong Hup Holdings Sdn. Bhd. (LHH) dengan harga RM12,750,000 (lihat salinan dokumen pengambil alihan). Perjanjian itu turut membabitkan kesemua aset dalam LHH.

Dalam dokumen itu LHH turut memiliki tanah seluas 10,095 ekar untuk fasa 1 Ladang Rakyat di Jajahan Gua Musang. Tanah ini berstatus pajakan untuk 99 tahun.

Habis semua tanah rizab Melayu kepada Cina ini. Maksudnya, perjanjian memorandum yang Harakah laporkan itu hanya tutup mata rakyat bahawa kerajaan negeri yang Islam ini telah menipu. Habis cerah beri ke Cina.

Habis jahanam semua tanah rizab Melayu digadaikan dan dilacurkan kepada syarikat Cina ini. Perjanjian memorandum yang dilaporkan oleh Haprakdaily itu hanyalah untuk menutup mata Rakyat Kelantan bahawa kerajaan negeri telah memberikan tanah Rakyat Kelantan kepada Bumiputera Kelantan untuk dibangunkan untuk kebajikan Rakyat Kelantan melalui Ladang Rakyat. Hakikatnya, tanah Melayu digadaikan kepada bangsa Cina. Inilah wajah sebenar Kerajaan PAS Kelantan yang menipu rakyat. Bertopengkan Agama Islam dan bersembunyi di sebalik lebai di kepala!
Inilah dia wajah sebenar Pas yang menipu rakyat. Kerajaan yang menipu rakyat tidak akan selamat dunia dan akhirat. Kelatekito tidak menipu, kita sertakan dokumen. Kalau tidak berpuas hati tolong buat carian di google mengenai LTM dan LHH.

PAS PENIPU RAKYAT. PAS BUKAN ISLAM. ISLAM BUKAN PAS. 

5 ulasan:

 1. ni dah bagus ni, siap dengan bukit, laku ni kalau rujuk dimahkamah, apa lagi

  BalasPadam
 2. pukimak sungguh perjuangan pas nih yer,kita sebelah luar ni percaya nak rak.tapi...hampesss...good joB

  BalasPadam
 3. hello bro...setakat jual xpa..ini siap rampas..bro

  kalau nak detail cek di Pejabat Tanah dan Galian Negeri Kelantan .No Ruj PTG.KN.22/4/265(13) bertarikh Zulhijjah 1422(Februari 2002)
  Tajuk:PERMOHONAN MILIK TANAH KERAJAAN OLEH PERBADANAN MENTERI BESAR (PMB) UNTUK PEMBANGUNAN LADANG KELAPA SAWIT SELUAS 4046.86HEKTAR DIMUKIM KUALA STONG,DABONG,KUALA KRAI

  Pegawai PTG waktu itu Abdul Halim Ahmad meluluskan permohonan tanpa rundingan dengan penduduk.Antara tanah yg kena rampas ialah Kpg Seri mahligai,Gua Chetok,Dusun Durian,Sri Jaya,Kuala Mahligai,Sri Bintang,Serasa,Ingin Maju,Sungai Mala,Senuk dan Pasir Kucing

  Ekoran itu..satu repot polis dibuat..Dabong RPT13/2003,Tarikh 3.3.2003. Pengadu :Ghazali b Salleh KPT:451208-03-5089 Umur:58 thn..Alamat Kg Ingin Maju,Kemubu,18000,KuALAKrai.Kelantan

  BalasPadam
 4. Kata orang paku serpih, kata orang dia yang lebih.

  Itulah PAS. Meng ngata ngata, diri sendiri tidak terjaga.

  Eekaa

  BalasPadam
 5. Yang Wilayah Pembangunan Iskandar beri hak kepada warga asing (bukan warga negara Malaysia) secara milik kekal free hold apasai hang tak soal?

  Golden Triangle Kuala Lumpur yang beri hak milik kekal free hold sebahagiannya kepada warga asing kenapa tak disoal?

  Amboi! bila beri kepada Cina rakyat Malaysia sikit punya marah macam kes Kg Baru di Perak?

  BalasPadam